Маски


Показани 1 от 24 | 324 (14 Страници)

Маски за коса – какви са техните предимства

Ако полагаш системна грижа за косата си и тя не се изразява само в това да я миеш на няколко дни, вероятно знаеш отговора на този въпрос. Но ако не го знаеш, няма страшно, защото никога не е късно да се информираш, а ние от Agora BBeauty сме тук, именно заради това – да ти помагаме и съветваме как да се грижиш правилно за косата си.

Знаеш ли, че косата старее?

Да, също като нас, с всяка изминала година косата ти расте с няколко сантиметра, и колкото повече се увеличава дължината ѝ, толкова по-зряла става тя. Като добавим и ежедневните агресори, които ускоряват този процес – боядисване, оформяне със сешоар, преса или маша, атаката на UV лъчите, морската и хлорната вода, свободните радикали и каквото още се сетиш.

Неминуемо растат и нейните нужди. И докато в корена, косата обикновено изглежда здрава и силна, то за дължините смело можем да кажем - "Един шампоан не е достатъчен!“.

Какво е спасението ли?

Професионална маска за коса

Ето накратко няколко особености и факти за маските за коса и за какво служат те:

  • Маските са допълнителна грижа за дължините на косата, тъй като там нуждите ѝ са по-големи. Естествено, има и изключения (като повечето маски за косопад или проблеми със скалпа, например, които действат и в корена или комбинирана грижа за коса и скалп), но те изрично са описани като такива.
  • Маските се нанасят от нивото на ушите до краишата на косата, като се избягва корена, тъй като могат да я омазнят излишно. Тук отново изключваме маските, които са предназначени и за нанасяне в скалпа.
  • Маските са интензивна грижа. В повечето серии на различните марки ще забележиш, че се предлага балсам и маска. Маската е по-силният вариант от двете.
  • Производителите обикновено препоръчват използването маска веднъж седмично, а през останалото време – поддръжка с балсам.
  • За да има най-добър ефект, маската се нанася върху измита и отцедена от водата коса. Ако я нанесеш, докато от косата все още капе вода, силно вероятно е да се отмие голяма част от нея, преди да е подействала.
  • Почти всяка маска (особено тези за суха, изтощена и боядисана коса) действат по-силно, ако бъдат загряти допълнително. Това става най-лесно, като увиеш косата с найлонова шапчица и хавлиена кърпа, след което я нагрееш за няколко минути със сешоар. Така активните съставки проникват по-дълбоко в косъма и оказват по-бърз и видим ефект.

И за финал, в Агора Бюти ще откриеш богато разнообразие от маски за различните типове коса и техните нужди – боядисана, суха, къдрава, тънка, изтощена и късаща се... Само поискай!

Или просто ни попитай – ние знаем от какво има нужда косата ти!

Прочети повече