Пяна за коса


Показани 1 от 24 | 38 (2 Страници)

Използвате ли пяна за коса? Какво знаете за този вид стилизанти, тяхната цена, ефективност и запознати ли сте с тяхната употреба?

Създадена през 80-те години, пяната за коса е служила на дамите да приберат хвърчащите косъмчета, т.нар. фриз ефект, и да укротят буйните коси. Днес пяната за коса е най-предпочитаният стилизиращ продукт сред фризьорите и това е така, защото дава възможност за много по-широко приложение.

Най-общо пяната е изключително подходяща за оформяне на чупли и къдрави коси, или за създаване на обем и добавяне на блясък на правите коси.

Но както при всички професионални продукти за коса, така и пяната за коса действа най-добре, когато отговаря на съответния тип коса. Преди да пристъпите към избор на продукт е добре да определите типа на вашата коса (права, на къдрици или чуплива), текстурата на косъма (танък, нормален или плътен) и моментното състояние на косата.

Кога е добре да я използвате пяната за коса

  • Ако косата ви е тънка и косъмът фин, то с подходящата пяна ще постигнете обем, плътност и здравословен, елегантен блясък;
  • Ако косата ви е къдрава или чуплива – пяната ще ви помогне да оформите прецизно къдриците, като се оттървете от неприятния фриз и хвърчащи косъмчета;
  • Ако често оформяте косата си с преса и сешоар, то в Agora BBeauty ще откриете пяна с термозащита, която освен да оформи косата в желаната форма, ще я защити от високите температури на уредите.

Пяна за коса - как се използва

За крайния резултат е много важно как нанасяте пяната за коса. Нанесена върху влажна коса (в никакъв случай мокра) пяната ще осигури гладък и лъскав вид на косата. Нанесена на суха коса, тя ще помогне да оформите прецизни къдрици и да постигнете по-добър контрол при оформяне на прическата.

Добре е да разпределяте пяната равномерно по цялата коса. Ако се затруднявате – използвайте широк гребен и внимателно разрешете след нанасяне.

Ако целта ви е да създадете обем – нанесете от пяната в корените и съвсем малко количество по дължините. Наведете главата надолу и изсушете със сешоар, като наблягате на корените, а не толкова на дължините. Сушейки корените, косата става по-обемна, а пяната спомага за по-голям обем и дълготрайност на прическата.

Ако целта ви е да оформите красиви къдрици – нанесете по цялата дължина. Втривайте с пръсти, като леко намачквате косата, за да се получат ефирни къдрици. Внимавайте с количеството, за да не получите обратния ефект – косата да изглежда мокра и мазна. Наведете главата и изсушете с дифузер.

Количеството също е от значение. Ако прекалите косата може да изглежда залепнала, сплескана и на клечки.

На последно място, но не по важност, обръщайте внимание на степента на фиксация. Ако желаете да постигнете небрежна, ежедневна форма на косата и не искате тя да е твърда, препоръчваме ви да използвате пяна за коса с лека до средна фиксация.

В случай, че ситуацията го изисква (например сватба, бал или друго важно събитие) и формите на косата са по-сложни, то задължително заложете на пяна със силна фиксация, за да сте сигурни, че прическата ще устои по-дълго време на капризите на времето.

Прочети повече