Серуми за лице


Показани 1 от 24 | 27 (2 Страници)

Когато говорим за лицето и кожата, сме сигурни, че всяка жена, поне веднъж в живота си е била изправена пред въпроси, като: Кое е най – доброто за моята кожа? Какво да избера? Крем или серум? Защо едното или защо другото?...... Тук трябва да кажем, че има няколко основни фактора, с които трябва да се съобразите, а именно състоянието на кожата, нейната нужда, нейната възраст и начина на живот, който водите. 

Кремовете за лице са абсолютно необходими за всяко лице, без значение от неговата възраст, но докато младата кожа се нуждае просто от хидратация, то по – зрялата има нужда и от подхранване, подмладяване и обновяване. 

Качественото възстановяване на кожата, дълбоката и хидратация и видимото подмладяване могат да се случат в най – пълния си смисъл само с продукти за лице, които са с висока концентрация и много активни съставки. Точно такива са серумите за лице. 

Серумите за лице се отличават от всички останали продукти за лице и кожа със своето мощно действие, изключително висока концентрация на специално подбрани активни съставки, комбинирани по най – подходящия начин. Серумите допълват и засилват функциите на основния ни крем , като работят директно върху конкретния проблем, който кожата има. За да изберем най – подходящия серум за лицето си, трябва да сме наясно първо с проблема и нуждата, която то има. На пазара се предлага изключително разнообразие от серуми за лице, които решават различни проблеми. 


Важни са няколко основни неща за серумите за лице, които трябва да се знаят от всеки. 

- Серуми за лице с концентрация на Ретинол – тези серуми са изключително подходящи за зряла кожа, като е известно, че Ретинолът е най – мощното анти ейдж средство. Много важна обаче за всеки клиент е да знае, че серумите с Ретинол трябва да се използват в период, в който слънцето не е много силно, т.е. през есенно – зимния период или като нощен серум през пролетно – летния период.


- Серуми за лице с Колаген – колагенът е много важен за красивата и млада кожа. За съжаление обаче след 25 години, нивото му в женския организъм започва рязко да спада и затова е необходимо допълнително снабдяване под формата на таблетки или серум.  Всяка дама след 25 години е препоръчително да използва серум с висока концентрация на Колаген самостоятелно или в комбинация с друг серум или крем, в зависимост от нуждата.

 

- Серуми за лице със стволови клетки – подходящи са за всеки тип кожа, като възстановяват, спомагат за регенерирането на клетките и подхранват в дълбочина.


- Хидратиращи серуми – добрата хидратация е единствения отговорник за млада, здрава и красива кожа. Такива серуми могат да се използват от всеки тип кожа, като при по – зряла кожа е добре да се комбинират с крем или серум с подхранващ и регенериращ ефект.


- Серуми за лице с висока концентрация на Витамин С - освен че са великолепни антиоксиданти за кожата, борят дълбоките бръчки и заличават фините линии, тази серуми са много подходящи и за кожа с неравномерен тен, като я матират, премахват петната по лицето и го правят сияйно и с равен тен.   


Прочети повече