Термозащита за коса


Показани 1 от 24 | 136 (6 Страници)

Средствата за термозащита на коса макар на пръв поглед да изглеждат като кич и глезотия, то на втори се оказват абсолютно ключов козметичен продукт със задължителен характер.

Във фризьорските салони продукти с термозащита се слагат винаги преди изсушаване и оформянето на косата. Не ги пренебрегвайте и у дома!

Защо ли?

Защото едно от най-важните действия на този тип продукти е, че предпазват косата от опустошителния ефект на топлинните уреди. А те съвсем не са леки – пресушаване на косъма, накъсване, изгорени и цъфтящи връхчета ...

Много жени смятат, че термозащитни продукти са нужни само, когато се използва преса за коса. Мили дами, изсушаването и оформянето със сешоар също причинява поразии на косата. Насочете струята въздух към ръката си.

Прекалено гореща ли е? Тогава си представете какво причинява на косата!

Всеки уред, който използвате в ежедневието си при оформянето на косата и загрява до температура по-висока от тази на околната среда, нанася щети– изтъняват косата, лишават я от основните за нея съставки, протеини и мазнини. Затова винаги използвайте термозащитни продукти преди да посегнете към сешоара, пресата или машата. По този начин тя ще бъде напълно защитена и допълнително подхранена.

Термозащита за коса - видове продукти

В козметичен магазин Agora BBeauty ще откриете термозащитни продукти под формата на спрей, мус, серум, крем, лак за коса. Обикновено се нанасят след измиване на косата и непосредствено преди изсушаване и оформяне с уред.

Напълно достатъчно е малко количество от тях да разнесете равномерно и да защитите косата.

Как да изберете правилния продукт с термозащита

При избора на подходящия за вас продукт отново трябва да вземете под внимание типа на косата си – тънка, плътна, изтощена, склонна към накъсване..

За фините и тънки коси препоръчваме термозащитен спрей или по-леки серуми, които няма да утежят и омазнят косата. Повечето от тях предлагат допълнителни ползи освен защита. Обикновено съдържат подхранващи и хидратиращи съставки, правят косата мека, защитена, лесна за оформяне и добавят бясък.

Някои защитни спрейове предпазват косата и от климатичните условия и защитават срещу UVA и UVB лъчи.

Кремовете за коса са подходящи за по-плътните и гъсти коси. Освен надежна защита от топлината, добавят блясък и мекота. Също така намалят наелектризирането ѝ, което е често срещан неприятен ефект от термичната обработка.

В Agora BBeauty ще откриете и мултифункционални продукти, които освен термозащита доставят и още куп ползи за косата – подхранване и хидратация, блясък, защита на краищата от накъсване и цъфтеж.

Голяма част от нас оформят прическите си с преса, сешоар или маша.За да запазим жизнени и блестящи косите  си, ние използваме продукти, които ги предпазват от действието на топлината.

За да бъдем максимално полезни нека уточняваме типът на косите ни:

  • Тънки;
  • С дебел косъм;
  • Боядисани;
  • Обезцветени;
  • Късащи се;
  • Сухи;
  • Нормални;
  • Мазни;
  • Третирани;
  • Нетретирани.

Термозащитният продукт е много важен. Със сигурност използваш преса или маша, а вероятно няма дама, която никога да не суши косата си със сешоар. Това е изтощително за косата, а колкото и да ограничиш употребата на тези уреди, никога не може да се откажеш напълно от тях.

Затова е задължително да нанасяш термозащитен продукт. Ако имаш по-тънка и права коса, избери спрей, който да помага и за разресването. Ако косата ти е по-гъста и твърда, потърси крем/гел, който освен да предпазва, да я укроти.

Усещаш косата си суха и изтощена или пък с изгорени връхчета? Вземи мерки с помощта на AgoraBBeauty.com!

Прочети повече