Крем за коса


Показани 1 от 24 | 93 (4 Страници)

Кремовете за коса са познати и използвани още в началото на миналия век, като през 20-те години, те са били под формата на олио за подсилване на блясъка на косата.

Използвани са основно от мъже за създаване на добре пригладена назад или настрани прическа, като задължително е косата да има много силен блясък. До тук добре, прическата е изглеждала добре, но прекалено мазната текстура била много непрактична, понеже се разтичала и дори разливала по дрехите.

Всичко това налага доста драстична промяна във формулата, което води и до днешния вариант на продуктите, наречени крем за коса.

Съвременният крем за коса е много по-дискретен и незабележим върху косата. Целта му е да придаде естествен вид на прическата, да я заглади и в същото време тя да остане жива и подвижна.

Този продукт, известен още като стилизиращ крем придава на косата лек и естествен блясък. Повечето кремове притежават лека до максимум средна фиксация, което позволява укротяването и оформенето на непокорните коси, без да утежнява или слепва косата, както това се наблюдава при геловете например. Казано на прост език – кремът гони фризовете, без да омазнява косата.

Кремовете са подходящи за леки и непринудени прически, които не изискват силна фиксация. Предпочитани са от хора, които искат да оформят бързо косата си и да изглеждат всеки ден с добра прическа. Сложните прически, като различни видове опънати кокове, не биха се получили с този тип продукти поради тяхната специфика.

Крем за коса - как да го използваме

Кремовете за коса могат да се използват както на влажна, така и на суха коса, като кой вариант ще предпочетете зависи от ефекта и резултата, който искате да постигнете.

Ако искате да придадете просто блясък и съвсем леко да оформите косата, използвайте продукт за суха коса. Ако пък косата ви се подава по-трудно на моделиране, желателно е да оформите още докато е влажна и след това да изсушите със сешоар или да оставите да изсъхне сама.

За добра прическа е необходимо съвсем малко количество крем – колкото грахово зърно.

Разтъркайте крема между дланите си за 3-4 секунди и след това прокарайте пръстите няколко пъти през косата от корена до върха.

Ако целта е да направите вълни – намачкайте леко с ръце до желания ефект. Ако пък искате гладка коса, разрешете с едър гребен.

В случай, че не сте сигурни кой продукт от категория "Крем за коса" е подходящ за вас, то не се колебайте да ни попитате, защото ние знаем, че доволният клиент е най-добрата реклама и винаги ще ви помогнем да вземете максимално информирано решение.

Прочети повече