Маски за боядисана коса


Показани 1 от 24 | 163 (7 Страници)

Маски за боядисана коса - защото косата ти има нужда да я глезиш

Казват, че естествената красота е много ценна, но да си признаем честно, малко са жените, които могат да си представят живота без боята за коса.

Цветът на косата добавя индивидуалност и настроение към цялостния ни имидж. Тя сбъдва мечтата да бъдем червенокоси, брюнетки, блондинки или чернокоси, и не на последно място – да скрием следите на времето, „прозиращи“ през белите коси.

Знаем, че обожаваш косата си, именно когато е боядисана, защото изглежда свежа и жизнена, излъчва блясък, чувстваш се като нов човек...

Този път няма да ти говорим за боите за коса, как да постигнеш желания нюанс или тенденциите в цветовете, а как да задържиш своя брилянтен и наситен цвят максимално дълго време – в слънце и жега, студ и сняг, вятър и влага..

Вероятно си казваш „Аз се боядисвам с професионална боя и тя е много по-щадяща“. Да, така е! Професионалните бои са обогатени със специални комплекси и масла, за да подхранят косата, но винаги има едно НО – малко или много те изтощават и изсушават косата, правят я по-склонна към цъфтеж и начупване, правят косъма порест, което ускорява избледняването на цвета.

Затова е много важно, поне веднъж седмично, да използваш маска за боядисана коса.

Маски за боядисана косa - защо да ги използваш

  • Защитават цвета от отмиване;
  • „Запечатват“ пигментите в косъма, за да запазят цвета наситен и ярък за по-дълго време;
  • Повечето маски за боядисана коса съдържат UV филтри, които предпазват цвета от избледняване, причинено от слънчевите лъчи;
  • Възстановяват и поддържат еластичността и блясъка на косата;
  • Подхранват, хидратират и заздравяват косата след химическата процедура;
  • Предпазват дължините и краищата от пресушаване, накъсване и цъфтеж;
  • Правят косата лесна за разресване и оформяне;
  • Удължават времето между боядисванията

За най-добри резултати, препоръчваме да използваш маска за боядисана коса поне веднъж седмично, а през останалото време да поддържаш с балсам за боядисана коса.

Ако косата ти е „жадна“ и я усещаш по-суха, можеш да използваш добри маски за коса на всяко измиване, а също да я оставиш да действа 15-20 минути под шапка, като я загрееш. Този метод е особено ефективен при маските, съдържащи подхранващи масла.

Поддържането на хубав и дълготраен цвят, особено при ярките цветове, като червеното, е изключително трудна задача, защото те са най-податливи на отмиване. Това е така, защото червените бои имат най-големи молекули.

Размерът на молекулата затруднява дълбокото проникване на червените пигменти в косъма, което води до по-бързото и лесно отмиване на цвета. Това е и още една причина да използваш не каква да е маска, а именно за боядисана коса.

Още едно страхотно решение за ярките цветове са оцветяващите маски за коса. Те са допълнително наситени с цветни пигменти, които възвръщат цвета, дори когато вече се е отмил!

В Agora BBeauty ще откриеш оцветяващи маски в различни цветове – от класическо кестеняво, през огнено оранжево, червено, та чак до ексцентричните синьо, зелено и розово.

С тях можеш да боядисаш отделни кичури за акцент, да си направиш цвежо, цветно омбре или да смениш цялостно оттенъка на русата си коса за определен период от време – бързо и безвредно.

Добрите маски за бодисана коса са едно от условията за красив, сияен и дълготраен цвят, върху здравата ти, забележителна коса! Останалото, лесно ще видиш и усетиш и сама.

Прочети повече