Лак за коса


Показани 1 от 24 | 50 (3 Страници)

Добре познатият днес лак за коса е най-предпочитаният стилизант от фризьори, коафьори на световните модни дефилета, че дори в домашни условия.

Обикновено се използва като финален щрих при оформянето на прическата. Той „запечатва“ ефекта на останалите стилизанти и задържа прическата в продължение на часове.

Първият лак за коса е създаден през 1948 година и набира изключителна популярност след 1950 година, когато се налагат прическите тип „буфан“ и „кошер“  - стил, който не би могъл да съществува без фиксиращ продукт. И както знаем, модата се върти и тенденциите се връщат отново и отново.

Ето защо, популярността на лака не стихва и до днес. Разбира се, с много подобрения.

Какви са те при лака за коса?

За разлика от преди, днес не се налага да измиете косата си след лака, за да оформите косата по различен начин. Сега лакове за коса са много по-гъвкави – осигуряват стабилна фиксация, без косата да става твърда и неподатлива на каквато и да е промяна. 

Освен за фиксация, можете да използвате лака за коса и за много други цели – добавяне на блясък, обем, срещу бухване и начупване при влажно време ... Всичко зависи от целите, които сте си поставили.

Друга съществена разлика се открива в състава. Професионалните лакове за коса съдържат полезни за косата съставки – витамини, глицерин, пантенол, специални слънцезащитни филтри и др.

Всички те защитават косата от вредното въздействие на околната среда и поддържат нейното здраве. За улеснение в онлайн магазин Agora BBeauty към описанието на всеки един продукт сме добавили и подробен списък със съставките, които са използвани от производителя за направата му.

Лак за коса и видовете фиксация

Лакът за коса може да бъде с различна степен на фиксация. На флакона е обозначена като:

  • Soft;
  • Strong;
  • Extra Strong;
  • Extreme.

Друг тип класификация на фиксиращата сила на този тип козметични продукти за коса е с цифри от 1 до 10. Лакове за коса със силна фиксация е добре да се използват при по-плътни и непокорни коси или за създаване на празнични прически, когато косата трябва за дълго време да запази формата си.

В ежедневието препоръчваме да се използва лак със средна или лека фиксация, защо с него косата е едновременно стабилна и  изглежда естествено.

За тези, които са склонни към алергични реакции препоръчваме да използват хипоалергичен лак за коса. Той е без мирис – една от причините за алергии.

В заключение ще обърнем внимание на начина на употреба. Дръжте флакона на разстояние 30 см и пръскайте равномерно. Ако скъсите дистанцията и прекалите с количеството може да получите обратен ефект – сплескана, лепнеща и без обем коса.

Прочети повече