Балсами


Показани 1 от 24 | 192 (8 Страници)

Търсиш професионален балсам за коса, защото косата ти цъфти?

Дължините и краищата са сухи, заплитат се и в последствие се накъсват? Маските за коса ти утежняват, а не можеш да разрешеш косата си, без да нанесеш нещо след шампоана?

Всеки проблем има своето логично и умно решение.

Балсам за коса - твоето спасение

Ако досега си избягвала балсамите или си ги подценявала, защото често ги наричат „лекият вариант на маската“, спри да го правиш, защото балсамите могат да дадат на косата ти много повече, отколкото очакваш.

В най-общи линии, балсамите се делят на два вида, според начина на употреба:

  • Балсами с отмиване;
  • Балсами без отмиване.

Според типа коса, можеш да откриеш точно толкова балсами, колкото маски и шампоани се сещаш – за боядисана, суха и изтощена коса,  за слаба т.н.

Едно от най-хубавите качества на балсамите е, че спокойно можеш да прекалиш!

Балсамите са с по-лека консистенция, и е почти невъзможно да омазнят и утежнят косата. Голяма част от тях, дори могат спокойно да бъдат нанесени и в корена, но все пак зависи от самия продукт. И да, балсамът наистина е по-лекият вариант на маската, но това в никакъв случай не го прави по-малко ефикасен.

Най-лесно можеш да се ориентираш дали да ползваш балсам или маска е според плътността на косата ти:

  • Ако имаш гъста, плътна или по-твърда коса, спокойно можеш да заложиш на маска;
  • Ако косата ти е тънка, фина или се омазнява бързо – балсамите ще се превърнат в най-добрите ѝ приятели.

Естествено, това е само ориентир и в никакъв случай не означава, че тънките коси не трябва да използват маски, както и че плътните трябва да забравят за балсамите. Много често, косата просто няма нужда от силен продукт и колкото и гъста и плътна да е, един балсам е напълно достатъчен. В грижата за косата няма точни правила – просто трябва да я наблюдаваш и да се научиш да я разбираш.

Както споменахме по-горе, в AgoraBBeauty.com ще откриеш и балсами за коса без отмиване. Те са и едни от най-обичаните продукти от къдрокоските, защото помагат на къдриците да се запазят в красива форма, еластични и пружиниращи.

Някои от тях са с кремообразна консистенция, а други са под формата на спрей. Тяхната цел може да бъде различна, но най-често служат за лесно разресване, особено при по-дълги (или детски) коси, както и да поддържат оптималните нива на влага в косъма и след измиването.

Важно е да отбележим, че балсамът с изплакване не изключва нуждата от балсам без изплакване, както и обратното.

И другото най-важно нещо – ако не знаеш кой балсам е подходящ за косата ти, винаги можеш да ни питаш, защото ние от Агора Бюти знаем кое ще ти хареса, за да се върнеш отново при нас.Прочети повече