Шампоани за изтощена коса


Показани 1 от 24 | 154 (7 Страници)

Не харесваш косата си? Търси ефективни шампоани за суха и изтощена коса? Държиш на високо качество, топ цена и доказано ефективна марка – Agora BBeauty е тук, за да ти помогне.

Помощ: Косата ми е суха и накъсана!

Притесненията са ти напълно основателни. Безжизнената коса може да направи и най-добрата прическа да изглежда обикновена и безразлична, та дори и хаотична. А ти мечтаеш да постигнеш онази красива, кадифена и с блясък коса като току-що излязла от скъп фризьорски салон.

Ние отлично знаем, че косата е ключов елемент от самочувствието на една жена и затова ще ти бъдем верни спътници по пътя да получиш кадифен ефект в домашни условия.

Ако това би те успокоило до някаква степен – много жени се оплакват, че косата им е суха, склонна към накъсване, заплитане и цъфтеж. Всъщност причините тя да се влоши и да не изглежда достатъчно добре са много – климатичните условия, боядисване, изрусяване, оформянето с горещи уреди, излагане на слънце...всичко това атакува косата и я стресира дълготрайно.

Позволи ни първо да обясним на теория каква е сухата коса!

Макар, че ефектът е видим на косата, почти всичко се случва на ниво скалп. До всеки фоликул има мастна клетка, която произвежда себум. Това е естествена мазнина, която предпазва косъма от външното влияние.

Ако косъмът е напукан, накъсан, а краищата – раздвоени или както му казваме „цъфнали“, себумът не стига до края. Това е причина номер 1. От друга страна грижата за косата също влияе изключително много на състоянието ѝ.

Ако косата ти е безжизнена, без блясък, на допир като слама, често цъфти и то много близо до корена на косъма, оформянето става твърде трудно ...то е време да обърнеш по-специално внимание и да пристъпиш към действие.

Шампоани за суха и изтощена коса - как да си помогнете сами

Първата стъпка е да избереш подходящия шампоан. Тук е моментът да кажем, че ако искаш да подобриш състоянието на косата си е нужно да забравиш за обикновените шампоани.
Защо? Защото те няма да навредят на косата ти, но за съжаление, няма и да направят с нея нищо повече от това да я измият. А ти в момента мечтаеш да бъде жизнена, мека и нежна като коприна!

Имай предвид, че нормалното количество вода в косата е от 10 до 12 на сто. По-малкото количество вода прави косата твърда и чуплива.

Дължините и краищата на дългата коса пък са на възраст 2-4 години и със сигурност са преминали през много неща. Затова се нуждаеш от специален шампоан, който да възстанови естествената хидратация на косата, да възвърне еластичността и да предпази от бъдещо накъсване и цъфтеж.

В портфолиото на Agora BBeauty ще откриеш богата колекция от професионални шампоани за суха и изтощена коса, които осигурят нужната хидратация, мечтания обем и усещането за лукс.

Всеки един от тях съдържа селекция от активни съставки и масла, които осигуряват баланса между влажност и обем, перфектно подхранват и глезят всеки косъм и на момента постигаш красива и здрава коса.

Прочети повече