Гел за коса


Показани 1 от 24 | 46 (2 Страници)

Гелът за коса е най-известният и предпочитан стилизант основно от мъжете. Няма мъж, който поне веднъж в живота си да не е оформил косата си с гел за коса. И това е така, защото е много удобен за работа в домашни условия, може да се нанася на суха и влажна коса, и бързо и лесно се постигат разнообразни стилове и форми. Той е предпочитан и от стилистите от целия свят, тъй като дава трайни и ефективни резултати.

Геловете за коса за мъже, жени и деца са с желирана консистенция и работят добре при всички дължини на косата, дебелина и текстура, за да формират, пригладят и задържат прическата часове наред. Те са създадени на основата на вода, което ги прави лесни за отмиване. Фиксират добре косата, като подсилват светлоотразителността на косъма, придавайки му великолепен гланц.

Може да се нанасят както на суха, така и на мокра коса. Както при голяма част от стилизиращите продукти, гелът също има степени на фиксация. Силната фиксация буквално "бетонира" косата и я задържа в желаната форма през целия ден, докато тези с по-ниска фиксация не втвърдяват косата и са подходящи за т.нар. мокър ефект.

От създаването си през 1929 година до днес гелът за коса претърпява същинска метаморфоза. Във формулите са добавени различни аромати и активни съставки, а ефектът върху косата е доста разширен. Вече с гел за коса може да се постигне повече блясък, обем, мокър ефект, а прическите – от идеално пригладени до пънкарски.

Гел за коса - любопитно

Катионните полимери са основните компоненти в гела за коса. Положителните заряди в полимерите ги карат да се разтягат и това прави гела с висока степен на вискозитет, т.е. не позволява да се разтича и запазва формата, която е заел. Положителният заряд в катионните полимери позволява по-лесното разнасяне на гела по косъма и по-гъвкавото му приложение.

Добре познатият гел за коса устоява на протеините в косъма и по този начин позволява косата да бъде оформена и текстурирана по желания начин.

Прочети повече