Филтри
  • Козметика за коса
  • За скалп
  • За нормална коса
  • Kerastase
  • LAKME

В днешното забързано ежедневие косопадът не е случайност, а тенденция. За съжаление този проблем засяга все повече хора и в по-ранна възраст. Според изследвания 90% от мъжете и около 55% от жените страдат от проблеми, като изтъняване на косата и загубата ѝ, като тези проценти постоянно растат.

Нашите наблюдения показват, че сезонния косопад постепенно се превръща в целогодишен. За да се преборим с този проблем е нужно да положим повече грижи. Ето защо към шампоана е добре да добавим и маска за коса против косопад.

Маски за коса против косопад и как се използват

Обикновено те се нанасят по скалпа и дължините на косата, като подсилват косата от корена, намаляват косопада и действат уплътняващо по дължините.

Интересен факт е, че тези маски са предпочитани не само при проблеми със загубата на коса, а и от жени и мъже с тънък косъм, тъй като добавят видима плътност и обем на косата.

Някои маски са под формата на активни концентрати и се използват за определен период от време, докато други могат да бъдат нанасяни ежедневно. Тъй като се нанасят по цялата коса, формулите им са разработени така, че да не омазнавят косата. Освен всичко това, добрите маски, както и всички видове продукти против косопад стимулират растежа на косата, така че много скоро ще забележите, че тя увеличава дължината си по-бързо от обикновено.

Маските против косопад и за какви коси са подходящи

Тъй като почти всяка жена страда от косопад поне два пъти годиншно – обикновено през есента и пролетта, препоръчваме да използвате маска против косопад през въпросните сезони.

Естествено, могат да бъдат използвани и превантивно през останалата част от годината, за да избегнете обилното количество паднала коса и да предотвратите процесите на изтъняване. Гледката от шепа косми на пода в банята ужасява всяка жена, така че препоръчваме да полагате системни грижи за косата си, за да избегнете подобни неприятни моменти.

Ако се колебаете каква маска за косопад да изберете, винаги можете да се допитате до консултантите на Agora BBeauty, които с удоволствие ще ви посъветват в избора на подходяща грижа за вашата коса!


Оценете категорията:

4.3 53
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)
Facebook OnlineПишете ни във Фейсбук