OLAPLEX

OLAPLEX

ИСТОРИЯ

Раждането на OLAPLEX е в следствие на цял живот отдаден на индустрията за красота. Изпълнителен директор и създател на OLAPLEX е Дийн Кристал.

През юли 2014, OLAPLEX се лансира за първи път и променя грижана за косата завинаги. Технологията за увеличаването на връзките OLAPLEX, открива нова категория в грижата, която предоставя възможности за успешно приложение на по-смели и предизвикателни химически процеси в косата. Обещанието на OLAPLEX е да осигури здравината на косата по време на всички химични процеси.

Днес OLAPLEX е една от най-популярните марки за грижа за косата в света с над 100 световни патента. Марката бързо се превръща в сензация с иновативния си подход наречен „изграждане на връзки“. Независимо дали имате увредена коса от топлинни уреди или боядисване, имате къдрава коса или просто искате да предотвратите накъсване, патентованата активна съставка Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate работи за възстановяване на повредени и счупени връзки на косата и ги укрепва на молекулярно ниво.

КАКВО СА ДИСУЛФИДНИТЕ ВРЪЗКИ?

Дисулфидните връзки са здрави химически, ковалентни връзки. Те не се разрушават от водата и са отговорни за 1/3 от здравината на косата. Дисулфидните връзки се намират и в трите основни слоеве на косъма: кутикула, кортекс и медула.

Кератиновият протеин изгражда косъма, формирайки полипептидни връзки, които се редуват с водород, соли и дисулфидни връзки. Цялостната вътрешна структура наподобява стълби, които са усукани във форма, приличаща на кабел с много влакна, наречен микрофибрили. След това те се комбинират, за да образуват макрофибрили, които се съдържат в кортекса. Тези „кабели“ остават подравнени, издържайки на усукване и огъване, в резултат на дисулфидните връзки. Те се закрепени заедно в кортекса с микроклетъчен цимент, който също съдържа изобилие от дисулфидни връзки.

ЗАЩО ДИСУЛФИДНИТЕ ВРЪЗКИ СА ВАЖНИ?

Косата съдържа милиони дисулфидни връзки, които ѝ придават структура, здравина и стабилност. Когато всички връзки, особено дисулфидните, са непокътнати и подравнени, имате здрава, красива, лъскава и приятна на докосване коса. Когато дисулфидните връзки се разрушат, това води до увреждане. 

Косата се уврежда ежедневно. Цъфтящи краища, порьозност, изтъняване и сухота могат да бъдат в следствие на прекъснати дисулфидни връзки.

• Преси, маши и сешоари също причиняват щети поради високите нива на използвана топлина.

• Механични повреди като разресване, триене, усукване и дърпане на мокра коса влияят на връзките.

• Увреждането от UV лъчи от слънцето, влажността, климатичните условия - от екстремно горещо към студено време, замърсяването и т.н. имат отрицателно въздействие върху връзките в косъма.

• Химическите услуги също могат да причинят увреждания. Тези услуги включват боядисване, изсветляване, трайно къдрене, трайно изправяне, кератинови процедури и др. Използваните химикали и/или термични инструменти разрушават дисулфидните връзки и причиняват загуба на протеин, оставяйки след себе си увредена коса. Когато настъпи увреждане, то засяга дисулфидните връзки в цялата фибра на косъма.

OLAPLEX помага за предотвратяване и разрешаване на всички тези проблеми!

КАК РАБОТИ OLAPLEX?

Всички типове коса (естествена, къдрава, фина, права, и т.н.) извличат по-голямата част от своята цялост от здрави, правилно сдвоени, дисулфидни връзки. Когато косата е увредена чрез термично въздействие, химически, механични или екологични фактори, тези дисулфидни връзки се прекъсват, което води до единични връзки сероводород.

Какво се случва след прекъсване на дисулфидната връзка?

Има две възможни реакции, които могат да се проявят. Първата реакция е, единичният компонент сероводород се сдвоява с единична кислородна молекула. Това прави перфектна двойка без да настъпват допълнителни щети. Втората реакция е тази, при която възникват увреждания. Единична молекула на сероводород ще се сдвои с три кислородни молекули създавайки S03 (серен триоксид) или това, което е известно като сулфатна група. Протонираният сулфат е известен като цистеинова киселина, която унищожава протеина от косата. В случай на химическа услуга, OLAPLEX работи чрез по-бързо сдвояване с единична сероводородна връзка, отколкото трите кислородни молекули биха могли.

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН OLAPLEX?

OLAPLEX е полезен за всички типове коса. Независимо дали косата ви е боядисана, третирана с текстура, нетретирана или нещо между тях, тя се уврежда ежедневно. OLAPLEX помага както за предотвратяване на това увреждане, така и за възстановяването на косата , връщайки и естественото, нетретирано състояние. OLAPLEX е съвместим с всички производители на химически продукти. 

Всеки иска красива, здрава и блестяща коса и с OLAPLEX това може да стане реалност!


Прочети повече


Показани 1 от 10 | 10 (1 Страници)