Балсами за боядисана коса


Показани 1 от 24 | 85 (4 Страници)

Неоспорим факт в сферата на професионалната грижа за косата е , че с подходящи продукти и малко креативност от ваша страна, можете да запазите косата си и нейния цвят сияйни, блестящи и жизнени за дълго време.

Това се оказва много добра новина за жените, тъй като е известно , че само в САЩ над 70% от жените боядисват косата си, а в световен мащаб, проучвания сочат, че всяка 3 – та жена боядисва косата си редовно.

Само по себе си боядисването на косата може да я направи по-порьозна, което пък е причината за загубата на влага в косъма и за сухата, изпръхнала коса. Всичко това може да доведе до бързо избледняване на желания и красив, първоначален цвят на косата, тъй като при порьозната коса, цветните молекули падат повече при всяко миене.

За да защитите цвета на косата си и да го запазите наситен и красив и за дълго време, професионалистите споделят, че избор на правилния баласъм играе ключова роля.

За щастие технологиите са достатъчно напреднали и след дългогодишни изследвания и множество експерименти, на пазара за професионална козметика вече може да бъде намерен и „великият” балсам за боядисана коса.

Експертите съветват, че не трябва да пестим, при избора си на балсам за боядисана коса, а трябва да се спрем на най – подходящия от всички предлагащи се.

Балсам за боядисана коса - за какво се използва

Балсамът за боядисана коса обикновено е богат на масла, той хидратира мощно в дълбочина всеки косъм, като в същото време образува един фин защитен филм около най – горния слой на косъма.

По този начин не позволява на външните агресори и твърдостта на водата да въздействат върху наситеността на цвета и го запазва ярък и сияен за повече от 4 седмици след боядисване.

Балсамите за боядисана коса могат да бъдат два вида: балсами с изплакване и балсами без изплакване. Кой да предпочетете зависи от типа коса.

Балсами с изплакване – ако имате плътна и къста коса, която има нужда от много хидратация, за предпочитане е да използвате балсами с изплакване, понеже тяхната формула е много по – концентрирана, консистенцията по – плътна и по – богата.

Тези балсами за коса се използват непосредствено след шампоана, още докато сте под душа, като се нанасят само по дължините. След нанасяне, оставете върху косата 4-5 минути да подейства и изплакнете обилно с вода.

Балсами без изплакване – те могат да бъдат под формата на спрей или крем, като обикновено са по леки и се препоръчват за по – фини коси, които трудно се решат и лесно се късат и наелектризират.

Нанасят се на добре измита и подсошена с кърпа коса, като след нанасяне косата се оставя да изсъхне сама или може да оформите пожелание.

Прочети повече