Филтри
  • LAKME
  • LANZA
  • L'Oreal Professionnel
  • Eprouvage

Пудрата за коса съществува и е известна на пазара от много време, но в последните години славата й нарастна значително.

Този тип продукти имат изключително свойство да придадат мигновен обем и плътност на косата по всяко време и навсякъде. Това е основното им предимство пред всички останали стилизанти за обем на пазара.

Ако страдате от фина и бързо омазняваща се коса, то най-доброто решение за вас е пудрата за обем, която само с 2-3 движения прави косата ефирна и жива.

Пудрите за коса обикновено са в малки флакончета, под формата на фин прах, а капачката е с малки отвори, като на солница, които позволяват равномерното разпределяне върху косата. Когато се прилагат директно върху корена, те добавят текстура, което придава моментален обем на косата.

Съществуват и специални пудри за коса, които умело прикриват и плешиви участъци по главата.

Едно от огромните предимства на пудрата е, че хора с много фина коса,  могат да си позволят и да постигнат прически, които са по принцип за гъсти и плътни коси.

Пудра за коса - как да я изберем

С толкова много различни марки на пазара, има десетки формули, които обещават плътност и обем на момента. Въпреки това, има една съставка, която стои над всички останали, когато става дума за допълнителен обем, без да се прави компромис със здравето на вашата коса и това е кератинът.

Пудрата за коса, която е направена от естествен кератин, придава изключителен обем, без да предизвика дразнене или зачервяване.

Освен съставът на пудрата за коса, много важна е и технологията. Има пудри за коса, които използват уникална електростатична енергия, която свързва малките прахообразни частици с косъма и ги задържа там за по-дълго време.

Тъй като косата ни е положително заредена, отрицателно заредените прахове се привличат и остават там за дълго време, без да падат, което означава дълъг и красив обем.

Как се използва пудрата за коса

Пудрата за коса е много лесна за употреба, като единственото правило, към което трябва да се придържате е „малкото е много”. Винаги започвайте с малко количество първоначално и при нужда добавяйте още от продукта. Ето няколко стъпки, които е важно да следвате, за да постигнете желания ефект.

  1. Нанесете малко количество от пудрата в корена, като може да се концентрирате на местата, на които искате да добавите повече обем;
  2. Внимателно разтъркайте с пръстите, за да може пудрата да се абсорбира напълно от косата и да няма видими следи;
  3. Добавете още, ако смятате, че е необходимо, но не забравяйте правилото „малкото е много”;
  4. Дооформете с пръсти, до постигане на желания ефект. След като сте нанесли в корена, може леко да разнесете по дължините, за да постигнете невероятен обем от корена до върха на косата си;
  5. Пудрата се отмива лесно с шампоан.

Не сте сигурни кой е най-подходящия продукт за вас? Пишете ни. Ние ще ви дадем професионално мнение, за да изглежда вашата коса истински зашеметяващо.


Оценете категорията:

4.3 66
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)
Facebook OnlineПишете ни във Фейсбук