Филтри
  • За чувствителен и сърбящ скалп
  • Без сулфати
  • INSIGHT

Един от най-често срещаните проблеми с косата са мазните корени и сухи краища. И както почти всичко в този свят, най-доброто решение е да открием баланса с помощта на професионалните маски за мазна коса в онлайн магазин за козметика Agora BBeauty.

Защо се омазнява косата?

Прекомерното омазняване на косата в корените може да се дължи както на наследственост, така и на външни причинители, като неподходяща козметика, особености на водата, с която мием косата си, атмосферни влияния и т.н.

Преди да използвате маска за мазна коса е нужно да определите причината за омазняването, тъй като то може да се дължи на моментно състояние и в действителност косата ви да не е толкова мазна, колкото предполагате. Aко вече сте пробвали всичко и косата ви се омазнява на следващия ден след миенето, то определено имате нужда от маска, която да регулира отделянето на себум в скалпа.

Маски за мазна коса - защо да ги използваме

Изключително важно е да поддържаме косата чиста, не само от естетическа, но и от здравословна гледна точка.
Някои фризьори (предимно тези, чиито знания и умения се изчерпват до това да подстригват и правят прически) съветват жените с мазни коси да ги мият по-рядко, за да не се омазняват толкова много.

Това не само че не е правилно, но дори е опасно и освен, че няма да ви реши проблема с омазняването, може да ви навлече и други проблеми, за които дори не сте предполагали.

Най-просто казано, себумът е мазнина, която се наслоява по скалпа, ако не бъде отмита. Този мазен слой запушва фоликулите на косата и ги задушава.

Подобно на човешкия организъм, когато косъмът не диша, той не може да функционира правилно и умира, т.е. пада. Освен до косопад, прекомерното омазняване може да доведе до кожни проблеми на скалпа, гъбични инфекции, дискомфорт и други раздразнения.

Затова, ние от магазин за козметика за коса Agora BBeauty съветваме да миете косата си толкова често, колкото е необходимо, за да си спестите главоболия и лош външен вид. А за да не се налага да миете косата буквално всеки ден, към ритуала в банята е добре да добавите и маска за мазна коса, която ще помогне на скалпа да регулира производството на себум.

Продуктите за мазна коса и как да изберете

Маските, предназначени за мазна коса, имат за цел да матират скалпа и да намалят омазняването. Те са перфектното допълнение към шампоана, който използвате, с цел да се справите с омазняването, защото подсилват неговия ефект.

Различните марки залагат на различни активни съставки, които имат доказано действие в борбата с този проблем.
Ние от Agora BBeauty сме наясно, че изборът на подходящи професионални продукти не е лесна работа, така че винаги можете да се допитате до нас за съвет. Имаме богат опит и винаги сме насреща да ви помогнем в избора на маска за мазна коса, от която да останете наистина доволни.


Оценете категорията:

4.2 71
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Facebook OnlineПишете ни във Фейсбук