Филтри
  • Силно изсветляващи
  • LANZA

Боята на LANZA е първата и единствена боя за коса, която лекува, запечатва и защитава косата с технологията за прикрепяне на цвета Color Attachment Technology, насищайки косата с богат и изключително дълготраен цвят. 

Технологията за прикрепяне на цвета Color Attachment Technology включва: 

Системата Keratin Healing System (KHS) – в боята присъства същата система, която е внедрена във всички серии L'ANZA Healing. Ето какво представлява тя:

Keratin Healing System използва кератинов протеин, който съдържа всички 19 аминокиселини, които присъстват в човешката коса, съответно са напълно съвместими с нея. Молекулярното тегло на хидролизираните кератинови аминокиселини е много ниско, което означава, че лесно проникват в косъма и по-надълбоко, а това е единственият начин да действат ефективно.

Освен тях, системата съдържа допълнителни количества от три аминокиселини – цистин, цистеин и тиросин, които са най-важни за хидратацията, здравето на косата и поддържането на цвета, особено за боядисаните коси. Комбинацията от всичко това възстановява баланса на протеините, минералите и влагата в косата и "ремонтира" уврежданията.

Системата Keratin Healing System използва Nano Science 10² Delivery System. Това е нано технология, която смалява ботаническите и хидратиращи съставки до 100 нанометра, което им позволява да достигнат до кортекса на косъма и да му доставят хидратиращи елементи. Благодарение на това, косъма бива лекуван отвътре, а активните съставки не се натрупват по повърхността му и не утежняват косата. 

Keratin Healing System съдържа патентования Meadowfoam Flower Seed Complex. Това е комплекс от семена на растението ливадина, който добавя блясък и структурна цялост на косата – лекува сухотата и уврежданията на косата по-ефективно от всякога. Маслата, извлечени от семената на това растение, съдържат липиди, които са от съществено значение за правилната хидратация на косъма.

Keratin Healing System използва и комплекс за задържане на влагата – Moisture Retain Complex. Той съдържа смес от минерално обогатени есенциални киселини, които не само помагат на косата да задържа влагата, но и възстановяват изгубената, в следствие на химически процедури хидратация. Тази смес от изключително силни овлажнители привлича и поддържа хидратацията вътре в косъма и подобрява неговата еластичност. Комплексът "заключва" възстановените протеини, минерали, влага и цвят в косата, което й осигурява дълготрайна мекота и блясък, а ефектът е в дългосрочен план.

Чрез системата Keratin Healing System, кератиновите аминокиселини проникват в дълбочина във всеки тип коса. Протеинът действа синергично с Meadowfoam Flower Seed Complex и Moisture Retain Complex. Тези двойно положително заредени молекули се привличат подобно магнити към увредените участъци на косъма, които носят отрицателен заряд, като по този начин лекуват косата вътрешно, а външната текстура на косъма става гладка, блестяща и здрава.


Системата Keratin Healing System
И не на последно място, Keratin Healing System осигурява тройна UV защита срещу бъдещи щети от околната среда и слънчевите лъчи. Това превръща LANZA в единствената марка, която използва UV протектори за защита от 3-те вида слънчеви лъчи – UVA, UVB и UVC. Благодарение на това, косата получава максимална протекция на цвета от избледняване и удължава цветовите качества на боята.

Flower Shield Complex® - това е вторият и много важен структурен елементи от технологията Color Attachment Technology, защото благодарение на него, боята се задържа 107% по-дълго от обикновените бои. Същият комплекс се съдържа и в продуктите от серията ColorCare. Ето какво представлява той:

Flower Shield Complex е смесица от 7 специално подбрани цветни екстракта, предназначени да защитят косата от UV лъчите, които са отговорни за избледняването на съответния цвят. Този комплекс съдържа мощни анти-избледняващи протектори - същите, като тези, които самите растения използват, за да защитят собствените си цветове.

смесица от 7 специално подбрани цветни екстракта

Изключително мощните фито-съединения се извличат от цветята ехинацея, метличина, зелена орхидея, роза, невен хибискус и бяла гардения. Тези цветя са избрани, защото съдържат специални съставки за защита на цвета в различните дължини на UV вълните.

Резултатът: Цветът на косата остава непокътнат и сияен за много по-дълго време, дори при косите в червената гама! 

Независими проучвания са доказали, че комплексът Flower Shield Complex удължава живота на цвета до 107% по-дълго, осигурявайки екстремна протекция от избледняване.
Фито-съединенията могат да се разделят на 4 категории:

- Флаваноиди от ехинацея и метличина защитават цветовете в синята и виолетовата гама
- Хлорофил от зелена орхидея защитавя цветовете от зелената гама
- Каротеноиди от жълта роза и хибискус предпазват цветовете от жълтата, медна и червена гама
- Бялата гардения осигурява пълна защита за цветовете във всички нюанси

Системата Keratin Healing System и Flower Shield Complex се съдържат както в боята, така и в оксидантите към нея, което осигурява на косата максимална защита и предпазване от изтощаване по време на боядисване!


Оценете категорията:

2.4 32
Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)
Facebook OnlineПишете ни във Фейсбук