Какво не знаеш за CHI?

Знаете ли, че ...

Farouk Systems е компания, базирана в Хюстън, занимаваща се с производството на висококачествени продукти за грижа за косата, известни под марките SunGlitz®, CHI® и BioSilk®.

Компанията е основана през 1986 г. от Фарук Шами - фризьор, по народност палестинец, чиято лична мисия е да създаде най-добрите продукти, базирани на научни изследвания, иновативни технологии и съобразени с околната среда.

Но Шами далеч не е просто един фризьор... 

От десетилетия той работи в областта на разработването на продукти за грижа за косата и посещава козметично училище в Арканзас. Интересн факт, който може би не знаете е, че именно той е създателят на първата безамонячна боя за коса! Това се случва, след като развива алергия към химикалите, поради което докторите го съветват да забрави за професията си.

Както се досещате, той нито забравя за нея, нито великите му творения спират до тук!

Векове наред, коприната носи короната на една от най-луксозните тъкани, благодарение на гладката си текстура и брилянтен блясък. Ако погледнем назад в историята ще видим, че коприната е обличала кралските особи и елита, а в комбинация с нейното непрекъснато развитие в модните тенденции, тя се превръща в една от най-желаните тъкани на всички времена.

Известен и интересен факт е, че коприната притежава едни от най-силните влакна в света - равни на силата на стоманата!

Знаейки тази качества, Шами изследва и открива предимствата на копринените протеини и как те могат да се прилагат върху косата. Това го превръща в първият, който използва копринени протеини в козметиката за коса.

Всеки копринен протеин съдържа 17 от 19-те аминокиселини, които се съдържат в косата и придават блясък, опитомяват фриза и предотвратяват цъфтенето на краищата. Знаейки, че всяка жена иска косата ѝ да бъде блестяща, да изглежда здрава и добре поддържана, Фарук създава решение за тези 3 желания в лицето на един единствен, но наистина магически продукт - серумът с копринени протеини BioSilk Silk Therapy, или известен повече като "коприната за коса". 

Коприната на BioSilk - Silk Therapy е и първият продукт за коса, съдържащ натурална чиста коприна - съставка, която към този момент не е била позната и използвана в нито една козметична марка за коса. Именно това е и първообразът на "коприната на CHI", която днес всички жени обожават и боготворят! Нейната консистенция е лека, попива мигновено и действа за възстановяване, изглаждане и защита на всички видове коса.

И за финал..

Шами Фарук е известен с това, че прави истинска революция в света на косата, използвайки технологии на НАСА, като същевременно създава по-безопасно и по-здравословно работно място както за фризьорите, така и за техните клиенти.


Captcha